donderdag 14 april 2011

Gossip Girl // You're nobody until you're talked about

Ik geef het toe... ik heb vandaag voor het eerst een aflevering gezien van Gossip Girl. Natuurlijk had ik er al wel eens van gehoord en ik wist zelfs dat het van de makers/bedenkers is van mijn alltime favourite serie The O.C. en toch had ik nog geen 5 minuten gezien van Gossip Girl!

Voor degenen die nog erger dan ik zijn... ik heb (dankzij Wikipedia en Google) na de klik even een 'stukje' informatie...

Bron: http://beautyfeverr.web-log.nl/livelovelaugh/2010/01/vanavond-gossip.html


Gossip Girl is een Amerikaanse dramaserie. In de Verenigde Staten wordt de serie sinds 19 september 2007 uitgezonden op The CW. In Nederland werd de eerste aflevering uitgezonden op 3 juni 2008 op NET 5, waarna in België op 24 juli 2008 werd begonnen met uitzenden op VijfTV. De serie wordt gezien als de opvolger van The O.C. en werd tevens door dezelfde makers gecreëerd.
De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Cecily von Ziegesar. Het doelpubliek van de serie is tieners en jongvolwassenen en gaat dan ook over een groep 16- en 17-jarigen die opgroeien in de bovenklasse van New York City.
De makers van Gossip Girl bestelden voor het eerste seizoen 22 afleveringen. Door de schrijversstaking in Hollywood eind 2007 en begin 2008 werden er echter maar achttien afleveringen gemaakt. Op 3 maart 2008 werd bekendgemaakt dat de serie een tweede seizoen zal krijgen. NET 5 heeft dit seizoen in 2009 uitgezonden. Op 16 februari 2010 is aangekondigd dat de serie een vierde seizoen krijgt.
De eerste vijf afleveringen van seizoen 3 zijn in Nederland uitgezonden in januari 2010. Vanaf 29 november 2010 zendt Net5 opnieuw het derde seizoen uit. De zender stopte opnieuw met uitzenden na de vijfde aflevering.
In België stopte VijfTV in 2008 na zes afleveringen met het uitzenden van de serie. Vanaf 11 september 2010 zendt de zender opnieuw Gossip Girl wekelijks uit. In januari 2011 veranderde het uitzendschema opnieuw en wordt de serie iedere werkdag uitgezonden.
Bedenkers van de serie, Josh Schwartz en Stephanie Savage, zijn bezig met het maken van een Gossip Girl spin-off, die zal gaan over het leven van Serena's moeder Lily in de jaren 80. In augustus maakte The CW bekend dat de serie niet gemaakt zal worden.

Bron: http://gossipscoop.altervista.org/nl/gossip-girl-4-chuck-bass-morira-le-risposte-di-josh-schwartz-e-stephanie-savage/

Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York City. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allelei dingen onderling. De grote vragen zijn niet: wie studeert af met het beste cijfer. Maar eerder: Wie heeft het meeste geld, wie doet het met wie, wie is de Queen Bee van het Constance Billard en natuurlijk, wie gaat met wie naar het Prom? En wie kan je beter inlichten over iedereen die er toe doet dan Gossip Girl? Kristen Bell spreekt de stem in van Gossip Girl. Gossip Girl heeft een website en weet élk schandaal van íedereen die er toe doet. Zij stuurt de hele serie door smsjes naar iedereen met de nieuwste schandaligste roddels. Hoe je een Gossip Girl sms kan herkennen? Simpel. Iedereens mobiel gaat vlak na elkaar af. De serie draait om Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Dan Humphrey, Nate Archibald, Chuck Bass, Jenny Humphrey, Vanessa Abrams, Lily van der Woodsen, Rufus Humphrey en hun vrienden.


Bron: http://www.impawards.com/tv/gossip_girl_ver9.html

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details van de plot en/of de afloop van het verhaal.


Seizoen 1

Serena van der Woodsen (Blake Lively) komt onverwachts terug naar New York nadat ze uit het niets verdween naar een kostschool in Connecticut. Ze is niet meteen welkom bij haar beste vriendin Blair Waldorf (Leighton Meester), die door de afwezigheid van Serena Queen Bee is geworden op school. Als Blair erachter komt dat haar vriendje Nate Archibald (Chace Crawford) zijn maagdelijkheid heeft verloren aan Serena een jaar daarvoor wil Blair de vriendschap niet voort laten duren. Serena ontmoet dan buitenstaander Dan Humphrey (Penn Badgley) en begint een relatie met hem. Nadat de reden voor terugkomst van Serena bekend wordt, de zelfmoordpoging van haar broertje Eric (Connor Paolo), sluiten Blair en Serena weer een vriendschap.
Hoewel Dan niets te maken wil hebben met het wereldje rond de Upper East Side wil zijn zus, Jenny Humphrey (Taylor Momsen) niets liever dan bij de populaire meisjes op school horen. Ze doet er dan ook alles aan om bij Blair in de smaak te vallen. Als Blair merkt dat haar relatie met Nate niet meer goed loopt brengt ze de nacht door met zijn beste vriend, Chuck Bass (Ed Westwick) die gevoelens voor haar krijgt,wat de nodige druk op de vriendschap met Nate zet.
Lily van der Woodsen (Kelly Rutherford) zoekt Rufus Humphrey (Matthew Settle) op en onderzoeken welke gevoelens ze nog voor elkaar hebben, Lily besluit dat hun relatie tot het verleden behoort als ze het huwelijksaanzoek van Bart Bass (Robert John Burke) accepteert.


Bron: http://www.billboard-outdoor.com/2008/07/

Seizoen 2

In de zomer probeert Blair Chuck jaloers te maken met James (Patrick Heusinger). Als James zijn liefde betuigt en opbiecht dat hij een Engelse Lord is, is Blair meteen geïnteresseerd. Ze wordt ook voorgesteld aan Cyrus, de nieuwe vriend van haar moeder Eleanor, die gaan trouwen. Serena en Nate hebben een nep-relatie die moet verbloemen dat Nate een relatie heeft met een oudere getrouwde vrouw, Catherine Mason (Mädchen Amick). Als Catherine Nate gaat chanteren probeert Vanessa te helpen, maar ze maakt het alleen erger. Nate zijn familie is niet meer zo vermogend. Ondertussen blijven Blair en Chuck om elkaar heen draaien en besluiten dat het geen goed idee is om een relatie te beginnen. Al zijn ze allebei ook niet gelukkig met die afspraak. Toch blijven ze met elkaar te maken hebben en begint Chuck steeds meer te beseffen dat hij echt wat voelt voor Blair. Maar Blair besluit iets te beginnen met Nate wat een flinke druk brengt op zijn vriendschap met Chuck...
Jenny ondergaat dit seizoen een rebelse fase. Tijdens de zomer werkt ze als stagiair bij Eleanor Waldorf, als deze haar alleen als sloof gebruikt zonder daar de eer van te krijgen zorgt model Agnes (Willa Holland) er voor dat ze een eigen kledinglijn opstart. Agnes heeft een slechte invloed op Jenny en Nate weet te zorgen dat ze niet verder afglijdt. Jenny wou zelfs het huis uit omdat haar vader een contract niet wou tekenen maar Lily zorgt er uiteindelijk voor dat ze terug naar haar vader gaat.
Dan heeft dit seizoen een knipperlicht-relatie met Serena, maar deze komt ten einde als hij verliefd wordt op de nieuwe docent op school: Rachel Carr (Laura Breckenridge) Ze hebben maar kort een relatie als Dan erachter komt dat Rachel verantwoordelijk is dat Blair niet naar Yale gaat.
Serena heeft deze periode niet echt aandacht te kort van jongens, ze heeft een knipperlicht-relatie met Dan, ze heeft iets de artistieke Aaron Rose die veel indruk op haar maakt en ze begint wat met de Gabriël, de ex van haar vriendin Poppy Lifton... Helaas wordt het met hun alle niks maar krijgt haar "avontuurtje" met die verboden-maar-oh-zo-onweerstaanbare vriend van haar vriendin een onverwachte wending... Ook wordt ze opgepakt door de politie omdat ze beschuldigd wordt van diefstal. En surprise surprise: de aanklacht kwam van niemand minder dan haar eigen moeder. Vreemd? Ja, zelf voor de Upper-East Side. Rufus wilde op die avond een aanzoek doen aan Lily, maar dat ging dus niet door.
Nadat Bart Bass overlijdt heeft Chuck het even erg moeilijk. En wanneer blijkt dat híj het bedrijf van zijn vader (Bass Industries) nemen de problemen alleen maar toe. Want Bart zijn broer Jack (Desmond Harrington) aastte op het bedrijf. Jack verzint een plan waardoor Chuck het bedrijf moet overdragen aan hem. Maar met hulp van Lily weet hij het uiteindelijk weer terug te krijgen. Doordat Lily Chuck adopteert heeft ze een meerderheidsbelang in het bedrijf en weten ze Jack op deze manier Bass Industries uit te werken. Als Lily en Rufus een relatie beginnen verteld Cece (de moeder van Lily) aan Rufus dat Lily jaren geleden zijn zoon heeft afgestaan. Ze gaan op zoek naar hem en ontmoetten de adoptieouders. Zij liegen dat hun zoon is overleden om ervoor te zorgen dat hij niet opgeëist kan worden door Lily en Rufus.
Aan het eind van het 2e seizoen vraagt Blair aan Chuck hoe het nou tussen hun zit; of hij haar echt leuk vindt of dat het gewoon een spelletje is. Chuck zegt dat het een spelletje is en Blair vertrekt naar huis, naar Nate. Maar als Serena vraagt of dat echt zo is dan zegt hij nee. Als ze vraagt waarom hij dat dan zegt antwoord hij; omdat ik van haar hou en ik denk dat ze gelukkig kan worden met Nate. Maar het tegendeel blijkt waar, Blair maakt het uit met Nate en helemaal in de laatste aflevering krijgen ze toch wat met elkaar.


Bron: http://www.impawards.com/tv/gossip_girl.htmlSeizoen 3Blair en Chuck hebben dit seizoen nog steeds een relatie, maar hebben wel hun eigen regels en spelletjes. Blair probeert haar populaire status ook op de universiteit te behouden, maar dit mislukt dankzij Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg). Als Blair eindelijk van haar rivale verlost is werkt ze aan haar populariteit met nieuwe meisjes die haar volgen. Chuck probeert dit seizoen uit de schaduw van zijn vader te stappen door een hotel en een club te openen. Als Chuck bij het graf van zijn vader een vrouw ziet raakt hij geïntrigeerd. Het blijkt dat het zijn doodgewaande moeder is. Door een aanklacht van seksuele intimidatie draagt hij zijn hotel over aan zijn moeder. Die verraad hem en draagt het over aan zijn oom, Jack Bass. Chuck krijgt het hotel terug door Blair aan te bieden aan zijn oom. Als Blair hier achter komt verbreekt ze de relatie. Als Chuck zijn pogingen om deze te herstellen mislukken gaat hij naar Praag om te feesten en wordt daar overvallen en neergeschoten.
Serena komt terug uit Europa na haar zoektocht naar haar vader. Haar vader heeft ze niet gevonden, maar ze houdt er wel een relatie met Carter Baizen (Sebastian Stan) aan over. Serena besluit om niet naar de universiteit Brown te gaan en wil dit verborgen houden voor Lily en Rufus. Als Serena een baan vindt bij een PR-bedrijf heeft Lily er vrede mee dat ze niet naar de universiteit gaat.
Nate begint een relatie met Bree Buckley (Joanna García) een lid van een rivaliserende familie. Hoewel hij dacht dat het liefde was gebruikte zij hem om Carter terug te pakken. Later beseft hij dat hij gevoelens heeft voor Serena die in een affaire met zijn neef Tripp (Aaron Tveit) is beland. Als hij een relatie krijgt met Serena probeert Jenny deze te saboteren. Als hij te horen krijgt dat ze heeft gezoend met Dan wil hij haar vergeven, maar Serena beëindigd de relatie. Vanessa krijgt een relatie met Scott (Chris Riggi) die verborgen houd dat hij de zoon van Lily en Rufus is. Deze relatie loopt stuk als Scott besluit bij zijn adoptieouders te wonen.
Dan is meer op zijn plaats op de universiteit dan op de middelbare school. Hij krijgt een relatie met filmster Olivia Burke (Hilary Duff) die een normaal leven probeert te leiden. Nadat Olivia weggaat om een film op te nemen worstelt Dan met zijn gevoelens voor Vanessa. Hun relatie loopt niet helemaal op rolletjes door concurrentie met hun studie. Als Vanessa een stage krijgt op Haïti besluiten ze een afstandsrelatie te beginnen.
Jenny is de nieuwe Queen Bee op school. Ze wil het anders doen als haar voorganger Blair, maar komt er snel achter dat dit niet kan en zet hiermee haar vriendschap met Eric op het spel. Jenny krijgt ook een relatie met ambassadeurszoon Damien (Kevin Zegers) die een drugsdealer blijkt te zijn. Als deze relatie stuk loopt probeert ze Nate te verleiden, wat mislukt. Als ze haar maagdelijkheid verliest aan Chuck besluit ze een tijdje bij haar moeder te gaan wonen.
Het huwelijk van Rufus en Lily komt in zwaar weer als blijkt dat Lily heeft verzwegen dat ze de vader van Serena en Eric heeft bezocht. Als William van der Woodsen (William Baldwin) New York bezoekt lopen de spanningen tussen Lily en Rufus op. Als blijkt dat hij bij Lily al die tijd een foute diagnose stelt vlucht hij weg.

Bron: http://openyourbigeyes.wordpress.com/2009/03/19/xoxo-gossip-girl/Seizoen 4

Chuck blijkt in leven te zijn nadat hij gered is door een Frans meisje, Eva (Clémence Poésy) die geen idee heeft wie hij is. Hij wil afstand nemen van Chuck Bass en neemt een valse naam aan. Als hij zich bekend maakt aan Eva gaan ze samen naar New York. Blair heeft nu les op Columbia en is bezig de relatie kapot te maken en het lukt haar. Als Chuck erachter komt dat Blair de schuldige is, verklaart hij haar de oorlog.
Serena en Blair vieren de zomer in Parijs. Als ze terug gaan naar New York gaan ze allebei naar dezelfde school, Columbia. Ze gaan ook samenwonen. Serena houdt zich bezig met het kiezen tussen Nate en Dan. Als ze niet kan kiezen raakt ze geïnteresseerd in een man die telkens een taxi voor haar neus wegkaapt. Als ze uitgaan blijkt dat Colin (Sam Page) haar professor is.
Dan krijgt een verrassing te verwerken als blijkt dat Georgina bevallen is van zijn zoon. Als Georgina Milo bij hem achter laat begint hij een band te krijgen met hem. Als later Georgina terugkomt blijkt dat het zijn kind niet is en neemt ze hem weer mee. Ondertussen krijgt Dan weer een relatie met Vanessa maar het blijkt dat hij toch nog gevoelens heeft voor Serena.
Nate krijgt een relatie met Juliette Sharp (Katie Cassidy). Deze relatie loopt goed tot Nate erachter komt dat Juliette dingen voor hem verbogen houdt. Juliette is bezig met een wraakplan tegen Serena, in opdracht van haar broer Ben die in de gevangenis zit. Ze begint deze alleen maar krijgt daarna hulp van Vanessa en Jenny.

Bron: http://thepicnicguest.wordpress.com/


Muziek

Alexandra Patsavas is de muzieksupervisor van Gossip Girl. Hoewel ze in andere series vooral Onafhankelijke muziek en Alternatieve muziek gebruikt, is in Gossip Girl vooral top 40-muziek te horen:"Ik hou me vast aan oude favorieten als ik de huidige popmuziek bekijk. Deze serie gaat om middelbare scholieren in New York, we zullen absoluut bands uit New York gebruiken, maar deze jongeren luisteren ook radio."The Transcenders hebben de openingsmuziek van de serie gemaakt. Ook hebben ze de muziek van Lincoln Hawk, de fictieve band van Rufus Humphrey, geschreven en opgenomen.
De serie heeft muzikale mix van indie rock, top 40-muziek en lokale New York artiesten. Sommige bekende artiesten hebben nummers die in de serie zijn gebruikt zoals The Virgins, The Kills, The Ting Tings en MGMT. Een originele soundtrack, OMFGG - Original Music Feautured in Gossip Girl No.1, is uitgebracht in oktober 2008. De iTunes-versie van het album bevatten twee originele liedjes uit de serie: Everytime van de fictieve band Lincoln Hawk, en een cover van Fergies nummer Glamorous van The Constance Billard Choir, een fictief schoolkoor.
Ook hebben verschillende muzikanten een cameo gemaakt zoals The Pierces, Cyndi Lauper, Robyn, Sonic Youth en No Doubt (als de fictieve band Snowed Out).

Locaties


Gossip Girl wordt gefilmd in New York City en veel locaties (Toer langs de locaties) kunnen herkend worden in de show. Het Museum of the City of New York (A), Metropolitan Museum of Art (D) en The Synod of Bishops (C) vormen de buitenkant voor de scholen Constance Billard School voor meisjes en St.Jude's School voor jongens.
De Bass en Van der Woodsen-familie woonden in het New York Palace Hotel (G) die gelegen is op 51st Street en Madison Avenue. Tegenwoordig woont de Van der Woodsen-familie in het Milan Condominium (F) gelegen aan 300 E 55th St. in de wijk Chelsea in Manhattan. Het Waldorf appartement (B) is gelegen aan 1136 5th Avenue. Het huis van de Archibald-familie (E) staat aan 4 East 74th Street in de Upper East Side. Het loft waar de Humphreys wonen ligt aan de Washington Street en Plymouth Street (I) in Brooklyn
Eleanor Waldorfs boutiek is Rubin Chapelle (H), gelegen aan 410 W 14th St. tussen Ninth Avenue en Tenth Avenue.


Bron: http://www.tvshowsondvd.com/news/Gossip-Girl-Season-1-Release-Date/9626


note: ik heb alle linkjes verwijderd, wil je de originele tekst lezen dan kun je die hier vinden.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...