maandag 27 juni 2011

Kirstan Hawkins - De huilende madonna van Valle de la Virgen

Bron: Google
Het slaperige stadje Valle de la Virgen wordt omringd door verradelijke moerassen en de wegen ernaartoe zijn slecht. Bezoekers komen er amper, laat staan toeristen. De zwijgzame jongeman die op een pick-uptruck is meegelift, is dan ook het gesprek van de dag. Al snel is deze rugzaktoerist omgedoopt tot Gringito.
Na een rampzalig huwelijk met een aantrekkelijke maar volkomen onbetrouwbare man, zit Dona Nicanora met haar kinderen min of meer vastgeroest in het stadje. Haar leven is anders gelopen dan gehoopt: ze heeft niet veel van de wereld gezien. Alles wat ze nog over heeft, is haar diepgekoesterde droom: de allereerste hoedenwinkel openen in Valle de la Virgen. Die zal haar voortkabbelende bestaan van schoonheid en wat spanning voorzien.
Don Bosco is al jaren Valle de la Virgens kapper en bij hem kun je immer terecht voor goede raad. Hij heeft Dona Nicanora altijd op afstand aanbeden, maar met de liefde is het nooit wat geworden en hij wil het rustiger aan gaan doen. Wanneer dan met de Gringito de buitenwereld opeens van alle kanten het stadje komt binnenvallen, kan Don Bosco niets anders doen dan in actie komen.
Onder het toeziend oog van de Gringito die vanonder de eucalyptusboom alles gadeslaat, komt Valle de la Virgen op zijn kop te staan, en lijkt voor Dona Nicanora het leven eindelijk een gelukkige wending te krijgen...

De huilende madonna van Valle de la Virgens is een betoverende roman over verwikkelingen in een klein stadje in Zuid-Amerika met in het hart Dona Nicanora, een vrouw die alles op alles zet om haar dromen uit te laten komen.


  • Een boek voor wie genoten heeft van Laura Esquivels roman Rode rozen en tortilla's.
  • Dit is Zuid-Amerika pur sang: corrupte ambtenaren en een revolutionaire junta, licht komische politici en overspelige echtelieden... en uiteraard passie, tragiek en een huilende madonna! Een onweerstaanbare roman vol kleurrijke figuren, spelend in een plaatsje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en waar een vleugje magie wonderen doet.
  • 'Dit is een fantastische debuutroman. Erg origineel, bijzonder en een beetje apart maar vooral hartverwarmend met een flinke dosis feelgood.' Anne Cater van Waterstone's
  • 'Een betoverende en bitterzoete roman over verloren en vervulde dromen en een onweerstaanbare liefdesgeschiedenis.' The Bookseller

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...