zondag 5 februari 2012

Persbericht | Hadassah de Boer wint ECCO Walk in Style Award 2012Hadassah de Boer wint ECCO® Walk in Style Award 2012
Copenhagen Fashion Week van start met donatie geldprijs aan Stichting Vluchteling
Amsterdam, woensdag 1 februari 2012 

De veelzijdige Nederlandse presentatrice, journaliste en regisseuse Hadassah de Boer is door de Deense schoenenfabrikant ECCO uitgeroepen tot de winnares van de ECCO Walk in Style Award 2012 vanwege haar inzet voor Stichting Vluchteling. Hadassah de Boer werd gisteravond, tijdens de start van de Copenhagen Fashion Week, in het gemeentehuis van Kopenhagen door ECCO geëerd. De journaliste ontving 33.500 euro voor Stichting Vluchteling die vluchtelingen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa humanitaire hulp en maatschappelijke ondersteuning biedt. De prijs werd uitgereikt in het bijzijn van HKH Kroonprinses Mary van Denemarken en meer dan driehonderd genodigden waaronder veel afgevaardigden van de Deense en internationale pers en een groot aantal Deense beroemdheden. 

De ECCO Walk in Style Award is in 2008 in het leven geroepen om bewustzijn te creëren voor de problemen van de meest kwetsbare vrouwen ter wereld. Hadassah de Boer is de vijfde vrouw die de Walk In Style Award heeft gewonnen. De prijs vormt een blijk van waardering voor vrouwen die andere vrouwen inspireren met hun moed en levenslust. Hadassah de Boer is succesvol als journaliste met aandacht voor culturele onderwerpen. Zij heeft zich, geïnspireerd door haar moeder (voormalig politica Hedy d’Ancona) en haar studie Culturele Wetenschappen, altijd professioneel ingezet om aandacht te vestigen op zaken waar vrouwen en kinderen mee te maken krijgen als zij arm zijn of in vluchtelingenkampen terecht komen. 

Maatschappelijke bijdrage
Een unanieme commissie van juryleden, bestaande uit zes hoofdredacteuren van ELLE, waaronder de Nederlandse Cécile Narinx, ECCO’s hoofdontwerper Ejnar Truelsen en Facebook fans van ECCO, kozen Hadassah de Boer als winnaar omdat zij volgens hen een vrouw is met een brandend verlangen om haar stempel op de maatschappij te drukken. Zij toont gedurende haar carrière veel moed door naar gevaarlijke plaatsen over de hele wereld te reizen om vrouwen en kinderen die lijden te ondersteunen en aandacht voor hun situatie te vragen. Hadassah is zeer vereerd met de prijs: “Dit is zo bijzonder. Als je je verbindt aan een goed doel, in mijn geval Stichting Vluchteling, dan hoop je toch een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren. Dat ik zo’n bedrag binnen mag halen had ik niet durven dromen. Ik ben voor Stichting Vluchteling naar het Afrikaanse vluchtelingenkamp Dadaab geweest, dus ik weet maar al te goed hoe welkom dit geld is. Ik ben ECCO dan ook waanzinnig dankbaar”.

Zonneovens
De afgelopen jaren heeft Hadassah de Boer zich actief ingezet als ambassadeur van Stichting Vluchteling, die nauw samenwerkt met het wereldwijde International Rescue Committee. Hadassah zal haar geldprijs aan Stichting Vluchteling doneren. Naast noodhulp in oorlogen en bij geweld, helpt de stichting vluchtelingen naar huis terug te keren en een duurzamere en onafhankelijke toekomst voor zichzelf te creëren door middel van onderwijs, medische zorg en economische ondersteuning als microkredieten. De stichting richt zich vooral op vrouwen en jonge kinderen aangezien deze groepen niet alleen het meest kwetsbaar zijn, maar ook het grootste aantal vluchtelingen wereldwijd vertegenwoordigen. De donatie wordt besteed aan de aanschaf van zonneovens voor vrouwen en meisjes in Afrikaanse vluchtelingenkampen. De zonneoven is een alternatief voor het koken op gewoon brandhout dat buiten het vluchtelingenkamp moet worden gesprokkeld. Daar is het zeer onveilig en dreigt dagelijks geweld, verkrachting en moord door rebellen. Dankzij de zonneoven kunnen de vrouwen in de veilige zone van het kamp blijven en koken op zonne-energie. Meer informatie hierover is te vinden op  www.vluchteling.org.

Modeshow
De andere kansmakers op de award waren de Deense zangeres Julie Berthelsen, kunstenares en oprichter van goede doelen Magda Prokopowicz uit Polen, de Zweedse ontwerpster Bea Zenfeld, de Russische schaatster Maria Viktorovna Butyrskaya en zangeres Samsaya uit Noorwegen. De prijsuitreiking vond plaats na de modeshow van ECCO’s herfst/wintercollectie 2012, een eerbetoon aan de Scandinavische ontwerptraditie van het merk. Het publiek was getuige van drie nieuwe schoenentrends op de catwalk die ieder werden vertegenwoordigd door een aantal speciaal gemaakte showmodellen: ‘Aesthetic Being’, ‘Active Vibrations’ en ‘Nordic Breathing’. Drie getalenteerde Deense ontwerpers namen, elk in hun persoonlijke stijl, het vastgestelde thema op zich en droegen bij aan de styling van de show. Dit waren modeontwerper David Andersen, kostuumontwerper Lars Emil en leerontwerper Hanne Harnov Riisbro van Zolo Design.

Over ECCOECCO is een internationaal gerenommeerd schoenenmerk dat comfort en stijl hoog in het vaandel heeft staan. Het succes van dit van oorsprong Deense merk komt voort uit het continu garant staan voor kwaliteit, innovatieve technologie en de ontwerpfilosofie ‘the shoe must follow the foot’. ECCO is de enige grote schoenenproducent ter wereld met eigen productiefaciliteiten. Daarmee heeft het bedrijf zelf het gehele productieproces in handen. Het merk heeft de verantwoordelijkheid over elk detail, en de meer dan 17.000 werknemers zijn de drijvende kracht achter het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van de schoenen. ECCO-producten worden verkocht in meer dan negentig landen. Het aantal verkooppunten groeit hard dankzij ECCO’s continue streven naar het maken van de beste schoenen ter wereld. Voor meer informatie, ga naar www.ecco.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...